ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ГОЛОВНИХ СХЕМ ЕЛЕКТРИЧНИХ З’ЄДНАНЬ СУЧАСНИХ МЕРЕЖЕВИХ ВІТРОВИХ ЕЛЕКТРИЧНИХ СТАНЦІЙПІД ЧАС ВИБОРУ ТА ОБҐРУНТУВАННЯ ОСНОВНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ВІТРОЕЛЕКТРИЧНОЇ УСТАНОВКИ ДЛЯ ІНТЕГРАЦІЇ В РОБОТУ ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИЧНОЇ СИСТЕМИ - СЕГЕДА, МИХАЙЛО; СІКОРСЬКА, ОЛЕНА; ДУДУРИЧ, ОЛЕКСАНДРА; РОМАНІВ, СТАНІСЛАВ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Розглянуто питання застосування головних схем електричних з’єднань у сучасних електромережах під час вибору та обгрунтування основних характеристик вітрових електричних установок для інтеграції в роботу енергосистем. Описано сучасні системи вітрових електричних установок різного призначення та їх класифікацію за основними параметрами. Розглянуто основні компоненти вітрових електричних установок, їх конструкцію та призначення. Проведене дослідження структури та особливостей застосування електричних з’єднань сучасних мережевих вітрових електричних установок. Описано 8 різних конфігурацій вітрових електричних установок з укомплектуванням різними типами генераторів, з використанням приводу і без, з конденсаторами, з перетворювачами частини номінальної потужності і всієї номінальної потужності генераторів.