КОМП’ЮТЕРНА РЕАЛІЗАЦІЯ МОДУЛЯ ДЛЯ ШАТУННО-КОРОМИСЛОВЇ ГРУПИ ПРОГРАМИ KDAM ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ КІНЕМАТИЧНИХ ТА ДИНАМІЧНИХ ПАРАМЕТРІВ - ЩЕРБАНЬ, ВОЛОДИМИР; КОЛИСКО, ОКСАНА; МЕЛЬНИК, ГЕННАДІЙ; КОЛИСКО, МАР'ЯНА; ЩЕРБАНЬ, ЮРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Комп’ютерний модуль програми KDAM для визначення кінематичних та динамічних параметрів шатунно-коромислової групи механізмів машин легкої промисловості дозволяє визначати координати, проекції швидкостей та прискорень центру мас шатуна, коромисла та точки приєднання ланок груп Асура на шатун та коромисло. При динамічному аналізі роботи шатунно- коромислової групи визначаються проекції повної реакції в шарнірах між кривошипом та шатуном, між шатуном та коромислом, між коромислом та нерухомою опорою. Отримані результати використовуються в програмі для оцінки напруженості технологічних процесів легкої та текстильної промисловості при визначенні зміни відносного натягу нитки по зонам заправки на технологічному обладнанні.