ВИЗНАЧЕННЯ ПРИЧИН ВИНИКНЕННЯ ТА ХАРАКТЕРИСТИК ОДНОФАЗНИХ ЗАМИКАНЬ НА ЗЕМЛЮ РОЗПОДІЛЬЧИХ МЕРЕЖАХ НАПРУГОЮ 6-35 КВ - КУТІН, ВАСИЛЬ; КУТІНА, МАРІНА; КОВАЛЬОВ, АРТЕМ; РОМАНЮК, МИКОЛА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Анотація. Аналіз статистичних даних показав, що основними причинами виникнення однофазних замикань на землю (ОЗЗ) в мережах з повітряними лініями електропередачі є зовнішні збурюючі дії: перекриття ізоляції, розрив ізоляторів, оплавлення механічних елементів, обриву провідників, падіння опор, ожеледиця, допущення обслуговуючим персоналом технологічних порушень. Кабельні мережі пошкоджуються через порушення їх механічної стійкості і внаслідок старіння між фаз та поясної ізоляції. В роботі виконано класифікацію ОЗЗ. Досліджені параметри ланцюга ОЗЗ в електричній мережі, двигунах, трансформаторах, умови стійкості ОЗЗ.