ЕЛЕКТРОМАГНІТНІ ТА ГРАВІТОМАГНІТНІ МУЛЬТИПЛІКАТИВНІ ТЕРМОРЕЗОНАНСИ КОГЕРЕНТНИХ ГЕЛІКОННИХ ФОРМ РУХУ ГЕТЕРОФАЗНОГО ПЛАЗМОВОГО СЕРЕДОВИЩА ЦЕНТРАЛЬНО-АНТИСИМЕТРИЧНОГО КОМПЛЕКСНОГО ПРОСТОРУ. РОЗРИВНА ТЕРМОМАГНЕТОПЛАЗМОННА ПРИРОДА МАСИ, ЗАРЯДУ, СПІНУ ТА МАГНІТНОГО МОМЕНТУ - ЗАСПА, ЮРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Запропонована фізична модель центрально-антисиметричного комплексного простору як гетерофазного плазмового середовища з відкритими та закритими підсистемами, розділеними обертальними контактними розривами. Теплові коливання такого середовища породжують нескомпенсовані носії заряду, в той час як перехід від неінерційної системи відліку, пов’язаної з розривами, до системи центру симетрії обумовлює наявність магнітного поля, необхідного для організації руху відповідних геліконних структур електромагнітного та гравітомагнітного полів. Відмічений протилежний напрям домінуючих енергетичних каскадів та релаксаційних процесів у відкритих та закритих підсистемах, контактне об’єднання яких формує масу, заряд, спін та магнітний момент мікро- та макрочастинок матерії. На основі спектрального аналізу колайдерних резонансів встановлена різномасштабна складена лептонна структура протона та решти баріонів. Показано, що зовнішні розривні радіуси триплетної 2e-оболонки протона на два порядки величини більші за ті, якими зазвичай оперують. Виявлено, що подібно до структури Сонця та зір, в баріонах сильно виражена концентрація маси до центру – у вигляді більшого складеного полімюонного ядра та внутрішнього компактного тау-ядра. Розглянуті гібридні форми електромагнітних та гравітомагнітних геліконних структур руху в технічних, космічних та біологічних системах. Підтверджений троїстий мультиплікативний характер геліконних резонансів та розраховані їх параметри у різномасштабних природних системах. Встановлене двостороннє обмеження резонансних спектрів, верхня границя яких відповідає автоциклотронному терморезонансу нескомпенсованих носіїв заряду та вширеним спектральним кластерам. Показано, що утворення стабільних форм матерії здійснюється за рахунок самозациклення прямого та зворотного енергетичних каскадів у контактно-зв’язаних відкритих та закритих підсистемах. Розглядаються термічно-обумовлені переходи між локалізованими та струменевими формами руху геліконних структур. Відмічена важлива роль внутрішньої когерентності таких структур, порушення якої руйнує та перетворює останні. Аналізуються катастрофічні бафтингові режими геліконних терморезонансів в технічних та біологічних системах. Отримані результати спростовують цілковито хибні фізичні стандарти ( SM, Lambda-CDM, стандартну модель Сонця ), штучно впроваджені без врахування центральної антисиметрії та складеної розривної структури комплексного простору.