ТРАДИЦІЙНІ ПІДХОДИ І НОВІТНІ РОЗРОБКИ В ОБЛАСТІ РІДИННОГО ОЗДОБЛЕННЯ НАТУРАЛЬНОЇ ШКІРИ - ЗАЄЦЬ, АНТОНІНА; АНДРЕЄВА, ОЛЬГА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У роботі проаналізовано традиційні підходи і новітні розробки в області рідинного оздоблення натуральної шкіри. Наголос зроблено на процесах жирування, додублювання та наповнювання, які після процесу дублення найбільшою мірою впливають на формування структури та властивості дерми. Одержані результати у подальшому планується застосувати для створення ресурсоощадної екологічно орієнтованої технології виробництва шкіри сучасного асортименту.