ВИЗНАЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ОЧИЩЕННЯ ВОДИ ВІД НІТРАТІВ МЕТОДОМ ЗВОРОТНОГО ОСМОСУ - ГОМЕЛЯ, МИКОЛА; ТРУС, ІННА; ВАКУЛЕНКО, АННА; ФАТЄЄВ, ДАНИЛО (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
В роботі наведено результати досліджень зворотно-осмотичного очищення води від нітратів при вихідних концентраціях 3,0; 10,0; 30,0 та 150,0 мг/дм3. Встановлено, що мембрана низького тиску має високі значення продуктивності при низьких показниках селективності по аніонах.