КОМП’ЮТЕРНИЙ МОДУЛЬ ДЛЯ АНІМАЦІЇ РУХУ ШАТУННО-ПОВЗУНКОВОЇ ГРУПИ ПРОГРАМИ KDAM ПРИ ВИЗНАЧЕННЯ КІНЕМАТИЧНИХ ТА ДИНАМІЧНИХ ПАРАМЕТРІВ - ЩЕРБАНЬ, ВОЛОДИМИР; МЕЛЬНИК, ГЕННАДІЙ; ГОЛЬДБЕРГ, МАР’ЯНА; КИРИЧЕНКО, АНТОН; ЩЕРБАНЬ, ЮРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Розроблений комп’ютерний модуль для анімації руху шатунно-повзункової групи, який є складовою частиною програми KDAM для визначення кінематичних та динамічних параметрів шатунно-повзункової групи механізмів машин текстильної та легкої промисловості, що дозволяє на попередньому етапі проектування візуально оцінювати поведінку окремих ланок механізму шатунно-повзункової групи та визначати координати, проекції швидкостей та прискорень центру мас шатуна, повзуна та точки приєднання ланок груп Асура на шатуні. Отримані результати використовуються в програмі для оцінки напруженості технологічних процесів легкої та текстильної промисловості при визначенні зміни відносного натягу нитки по зонам заправки на технологічному обладнанні.