КОНСТРУКТИВНО-ТЕХНОЛОГІЧНА СХЕМА АВТОМАТИЗОВАНОЇ СИСТЕМИ ПРОМИВАННЯ ДОЇЛЬНИХ УСТАНОВОК ІЗ ПОВІТРЯНИМИ І ГІДРО- ІНЖЕКТОРАМИ - КАЛЕТНІК, ГРИГОРІЙ; ЯРОПУД, ВІТАЛІЙ; БАБИН, ІГОР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Причинами зниження якості молока через бактеріальне забруднення є неналежне виконання процесу очищення доїльних установок та накопичення молочних відкладень на внутрішніх стінках молокопроводу. В даній статті запропоновано конструктивно-технологічну схему автоматизованої системи, що дозволяє керувати режимними параметрами роботи інжекторів в залежності від рівня забрудненості молочними відкладеннями молокопровідного обладнання доїльних установок шляхом використання інтегрованого в молокопровід фотодатчика.