ВИКОРИСТАННЯ МАШИННОГО НАВЧАННЯ У СИСТЕМАХ УПРАВЛІННЯ ЗАПАСАМИ І СКЛАДОМ - МОЛЧАНОВ, БОГДАН (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Управління запасами та складами є критично важливим компонентом операцій ланцюга поставок. У цій статті досліджується вплив машинного навчання на системи управління запасами та складами. Це дослідження є важливим, оскільки машинне навчання набуває все більшого визнання завдяки своєму потенціалу для підвищення операційної ефективності та точності в різних галузях промисловості. Метою цього дослідження є вивчення теоретичного потенціалу застосування машинного навчання для вирішення складних проблем в системах управління запасами з метою підвищення їхньої ефективності. Крім того, дослідження спрямоване на оцінку поточних застосувань цих можливостей, щоб забезпечити основу для майбутніх досліджень. Дослідження ґрунтується на всебічному огляді існуючої літератури про використання машинного навчання в управлінні запасами та складами. Для вивчення практичних реалізацій в дослідженні також проаналізовано, як провідні компанії інтегрували машинне навчання у свої продукти. Результатом цього дослідження є огляд існуючих досліджень і практичних застосувань машинного навчання в управлінні запасами і складами. У цьому документі детально проаналізовано, як машинне навчання може бути використане для оптимізації прогнозування попиту, рівня запасів, планування складів та процесів виконання замовлень. Цей матеріал слугує основою для подальшого вивчення та досліджень у цій галузі. Наукова новизна цього дослідження полягає у вивченні методів машинного навчання, що застосовуються до управління запасами та складом. Дослідження розширює розуміння того, як машинне навчання може бути використане для вирішення проблем у цих сферах. Практичне значення дослідження створює основу для впровадження згаданих технологій на підприємствах. По-перше, дослідження підкреслює потенціал для значної економії витрат, підвищення ефективності та підвищення рівня задоволеності клієнтів. По-друге, воно пропонує цінний матеріал для подальших досліджень у сфері управління ланцюгами поставок.