ЗАСТОСУВАННЯ МЕТОДУ ПОДВІЙНОГО ЗБІГУ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ ЧАСТОТИ НОСІЙНОЇ ПРИХОВАНИХ СИСТЕМ ПЕРЕДАЧІ ІНФОРМАЦІЇ - ПЕТРУШАК, ВОЛОДИМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Серед технічних засобів виявлення витоку інформації по радіоканалу важливе місце займають прилади для визначення частоти радіосигналу. Так, наприклад, за допомогою таких частотомірів можна швидко визначити частоту носійної прихованих систем передачі інформації по радіоканалу з псевдовипадковим налаштуванням робочої частоти. Отримав подальший розвиток метод подвійного збігу для перетворення частоти сигналу в код, який, на відміну від існуючих, полягає у підрахунку кількості повних фазових циклів відомого і невідомого сигналів за час подвійного збігу і асинхронного режиму апаратного визначення частки. Досліджено вплив частоти сигналів на час поодинокого вимірювання за допомогою методу подвійного збігу, в результаті чого з’ясовано, що зі збільшенням різниці між опорною і невідомою частотою час поодинокого вимірювання зменшується. Отримані результати досліджень можуть бути використані для розробки високошвидкісних засобів визначення частоти носійної прихованих систем передачі інформації по радіоканалу з псевдовипадковим налаштуванням робочої частоти.