ВИЗНАЧЕННЯ МЕХАНІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ПОЛІМЕРНИХ КОМПОЗИЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ МЕТОДАМИ СТРУКТУРНОЇ МЕХАНІКИ - ЧОЛАК, ІРИНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У праці представлено дослідження ефективних механічних властивостей полімерних нанокомпозитів типу поліетилен-ВНТ з різною об’ємною часткою функціоналізованих ВНТ різної довжини методами структурної механіки з використанням методу скінченних елементів. Наведено порівняння ефективних значень модуля пружності та коефіцієнта Пуассона, отриманих за різними методиками осереднення даних скінченно-елементного аналізу з теоретичними залежностями та результатами молекулярно-динамічного моделювання.