ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ДО ЕНЗИМІЗАЦІЇ ШКІРЯНОГО ВИРОБНИЦТВА - КОПИТІНА, ІРИНА; АНДРЕЄВА, ОЛЬГА; МОКРОУСОВА, ОЛЕНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Проведено аналіз сучасних досліджень в області ензимізації шкіряного виробництва. Розглянуто інноваційні підходи до використання комерційно доступних і нещодавно виділених ферментних препаратів у технологічних процесах основного виробництва натуральної шкіри, первинного оброблення шкірсировини, а також при створенні вторинних матеріальних ресурсів з промислових відходів. Акцент зроблено на виготовленні якісної продукції, ресурсоощадженні та екологічному імперативі технології. Одержані результати планується застосувати у майбутніх наукових дослідженнях при розробленні та впровадженні ресурсоощадної екологічно орієнтованої технології виробництва шкіри з використанням сучасних ферментних препаратів.