РОЗРОБКА МАТЕМАТИЧНОЇ АЛГОРИТМУ ДЛЯ ПІДБОРУ КОМАНДИ В ІТ ПРОЄКТАХ - ЗОЛОТУХА, РОМАН; ГЛАЗУНОВА, ОЛЕНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У статті представлено дослідження розробки математичного алгоритму для підбору оптимальної команди в ІТ проєктах. Актуальність дослідження полягає у тому, що підбір оптимальної команди є критичним фактором успіху в ІТ проєктах. Для цього автори використали методи багатокритеріальної оптимізації, а також алгоритми машинного навчання для визначення зважених коефіцієнтів. В статті представлені результати дослідження та описана ефективність алгоритму багатокритеріальної оптимізації зі зваженими коефіцієнтами. Цільова функція – максимізація ефективності команди за допомогою балів отриманих після додавання вагових коефіцієнтів для кожного з кандидатів. Результатом роботи математичного алгоритму є формування команди, яка може бути рекомендована до роботи над ІТ проєктом.