ОГЛЯД АПАРАТНИХ ЗАСОБІВ ФОРМУВАННЯ ПСЕВДОВИПАДКОВОЇ ПОСЛІДОВНОСТІ - ПЕТРУШАК, ВОЛОДИМИР; КАЗІОНОВ, НІКІТА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У роботі зазначено важливість прямих цифрових синтезаторів частот для сучасних радіоелектронних пристроїв. Їх переваги включають швидкість переналаштування, високу роздільну здатність та широку смугу частот. Багаторівневі DDS, завдяки своїм технологічним особливостям та унікальним характеристикам, знайшли широке застосування в системах зв’язку, особливо в тих, що вимагають високої надійності та захищеності. Однак, для досягнення максимальної продуктивності й якості спектрального складу таких синтезаторів, швидкість окремих арифметичних операцій у цифровому ядрі є критичним фактором.Разом з тим у статті розглянуті різні види генераторів на базі яких можна реалізувати виникнення псевдовипадкової послідовності, використовуючи різні методи, сформована оптимізована схема для найкращої реалізації формування псевдовипадкової послідовності на базі методу Фібоначчі, представлено їх характеристики та види формування сигналів, вказано на їх основні переваги і недоліки порівнянно з іншими методами.