ОПТИМІЗАЦІЯ КОМПАКТНИХ ЛОГПЕРІОДИЧНИХ ДИПОЛЬНИХ АНТЕН ІЗ РОЗШИРЕНОЮ НИЗЬКОЧАСТОТНОЮ ХАРАКТЕРИСТИКОЮ - МІШАН, ВІКТОР; АКУЛИНІЧЕВ, АРТЕМ; КОЛОМІЄЦЬ, ЄВГЕНІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
У даній роботі проведено огляд різних методів мініатюризації друкованих логперіодичних дипольних антен з метою зменшення їхніх розмірів. По-перше, робота включає конструкцію звичайної друкованої логперіодичної дипольної антени, яка працює в широкому діапазоні частот від 0,7 ГГц до 8 ГГц і має прийнятний коефіцієнт підсилення в більшій частині своєї смуги пропускання. Ця антена служить базовою моделлю для подальших досліджень та оптимізації. У роботі також описано новий метод розширення низькочастотної характеристики цих антен, який полягає у заміні найдовшого прямого диполя на трикутну дипольну структуру та оптимізації чотирьох найдовших диполів. Як результат, отримана покращена антена спроможна працювати у діапазоні від 0,4 ГГц до 8 ГГц з деяким зниженням коефіцієнта підсилення на низьких частотах.