АНАЛІЗ МІКРОСЕРВІСНОЇ АРХІТЕКТУРИ «РОЗУМНОГО МІСТА» - ДМИТРОЦА, ЛЕСЯ; ПАЛКА, ОЛЕГ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Останнім часом концепція «Розумних міст» була значно вдосконалена разом із зростанням і розвитком Інтернету речей як нової форми сталого розвитку. Розумні міста покладаються на незалежну та розподілену інфраструктуру, яка включає системи обробки та керування інформацією, різноманітну мережеву інфраструктуру та чутливість, яка включає мільйони джерел інформації. Однак через постійне зростання обсягу даних та кількості підключених IoT-пристроїв, такі проблеми, як високі затримки, бар’єри пропускної здатності, безпека та конфіденційність, а також масштабованість, виникають у результаті поточної побудови мережі розумного міста. Розробка ефективної, безпечної та масштабованої розподіленої архітектури шляхом наближення ресурсів комп’ютера та сховища до кінцевої точки необхідна для подолання обмежень сучасної мережі розумного міста.У цій статті продемонстровано, як можна використовувати мікросервісну архітектуру мікросервісів для створення послуг Інтернету речей для мультимобільності в розумному місті.