ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ СУЧАСНИХ СИСТЕМ АВТОМАТИЗОВАНОГО ПРОЄКТУВАННЯ МАШИНОБУДІВНИХ ВИРОБНИЦТВ - РУБАНКА, МИКОЛА; ДВОРЖАК, ВОЛОДИМИР; ЖЛАЛІ, ЖИГАД; ЩЕРБАНЬ, ЮРІЙ; ОНОФРІЙЧУК, ВОЛОДИМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Метою дослідження, висвітленого у цій публікації, є аналіз особливостей використання сучасних систем автоматизованого проєктування, зокрема CAD/CAM/CAE технологій з позиції доцільності впровадження в технологічний процес виготовлення продукції машинобудівного підприємства. Перелічено найбільш популярні спеціалізовані інтегровані CAD/CAM/CAE системи вищої категорії для вирішення конструкторсько-технологічних завдань різної складності, розкрито особливості їх використання, зазначено основні переваги та недоліки та найбільш значущі функціональні можливості. При проведенні досліджень використано комплекс загальнонаукових підходів: візуально-аналітичний, системно-інформаційний, сучасні методи досліджень механічних систем, аналізу наукової літератури та метод класифікацій. Виокремлено найбільш важливі фактори, що безпосередньо впливають на технологічний процес створення якісної продукції сучасного підприємства машинобудівної галузі. Обґрунтовано вибір комплексної інтегрованої хмарної програмної платформи  CAD/CAM/CAE Autodesk Fusion 360 для тривимірного моделювання машинобудівних виробництв. Сформульовано певні рекомендації щодо ефективного застосування системи автоматизованого проєктування CAD/CAM/CAE Autodesk Fusion 360 в технологічних процесах машинобудівної галузі. Розглянуто основні спеціалізовані модулі системи автоматизованого проєктування CAD/CAM/CAE Autodesk Fusion 360 для вирішення комплексних завдань різного рівня складності. Встановлено, що використання сучасних  CAD/CAM/CAE технологій дозволяє суттєво зменшити трудомісткість технологічних процесів виготовлення продукції машинобудівних виробництв. Наукова новизна виконаних досліджень полягає в розвитку інженерних методів проєктування сучасного високотехнологічного машинобудівного комплексу із застосуванням інтегрованих CAD/CAM/CAE систем.