ДОСЛІДЖЕННЯ ХАРАКТЕРИСТИК СИГНАЛІВ СИСТЕМ ІоТ ТЕХНОЛОГІЇ LoRaWAN ПОРТАТИВНИМИ АНАЛІЗАТОРАМИ СПЕКТРУ - БРАЇЛОВСЬКИЙ, ВОЛОДИМИР; ГУБЧАК, ВІКТОР; РОЖДЕСТВЕНСЬКА, МАРГАРИТА; РУСНАК, РОМАН (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2026)
В роботі розглянуто питання вивчення особливостей сигналів, що використовуються у системах Інтернету речей (ІоТ) і, зокрема, у технології LoRaWAN. Показано, що застосування портативного спектроаналізатора tinySA Ultra та запропонованого в роботі джерела тестових сигналів на основі модуля Heltec WiFi LoRa 32 V3 дозволяє спостерігати спектри сигналів, що відповідають різним режимам роботи LoRa-передавача. Отримані експериментальні результати повною мірою корелюють з теоретичними залежностями, що свідчить про можливість використання наведеної методики для контролю параметрів сигналів LoRa, а також при підготовки фахівців, які забезпечуватимуть функціонування таких інформаційних систем.