ВПЛИВ ЗОВНІШНІХ ФАКТОРІВ НА ПРОДУКТИВНІСТЬ ДОЩУВАЛЬНИХ МАШИН - БАБИН, ІГОР; МАЗУР, ОЛЕКСАНДР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2026)
Стаття присвячена аналізу впливу зовнішніх факторів на продуктивність дощувальних машин, які є ключовим елементом сучасних систем зрошення в сільському господарстві. У дослідженні розглядаються основні зовнішні чинники, такі як кліматичні умови (температура, вологість, швидкість і напрям вітру), характеристики ґрунту (вологопоглинальна здатність, структура, рельєф), а також параметри водопостачання (тиск, якість води, стабільність подачі). Особливу увагу приділено впливу цих факторів на рівномірність розподілу води, ефективність зрошення та загальну продуктивність дощувальних систем.