АПАРАТНО-ПРОГРАМНИЙ КОМПЛЕКС ОБРОБКИ ВІДЕОПОТОКІВ - ДОБРОДІЙ, РОМАН; БОНДАРЕНКО, ВІКТОР; БОНДАРЕНКО, НАТАЛІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2026)
Стаття присвячена вирішенню актуальної науково‑прикладної задачі створення апаратно‑програмного комплексу обробки відеопотоків в режимі реального часу для автономних систем спостереження на основі перенесення обчислень безпосередньо в систему із застосуванням концепції Edge AI. Запропоноване рішення поєднує гетерогенну платформу системи на кристалі з оптимізованим виявленням об'єктів на основі нейронної мережі, досягаючи високої продуктивності та низької затримки за жорстких обмежень енергоспоживання. Результати експериментальних досліджень підтверджують досягнення продуктивності понад 50 кадрів за секунду при сумарній затримці обробки менш ніж 40 мс та споживаній потужності до 12 Вт.