МЕТОДИ ОНОВЛЕННЯ ПРОФІЛЯ КОРИСТУВАЧА В СИСТЕМАХ БАГАТОВЕКТОРНОЇ ГОЛОСОВОЇ ІДЕНТИФІКАЦІЇ - БОНДАРЕНКО, МАКСИМ; ІВАЩЕНКО, ГЕОРГІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2026)
У роботі досліджено підходи щодо підтримки актуальності векторних профілів користувачів у системах голосової ідентифікації. Запропоновано рішення, яке передбачає оновлення профілю та коригування вагових коефіцієнтів векторних представлень. Проведено порівняльний аналіз ефективності методів інкрементального додавання векторів, часткового й повного заміщення ознак, а також багатовекторних підходів з фіксованими та змінними значеннями вагових коефіцієнтів. Обчислювальні експерименти підтвердили ефективність запропонованих схем оновлення профілю та дозволили оцінити їхній вплив на точність і робастність голосової ідентифікації.