ДОСЛІДЖЕННЯ ВОЛЬТ-АМПЕРНИХ ХАРАКТЕРИСТИК СВІТЛОДІОДІВ НА ОСНОВІ НІТРИДУ ГАЛІЮ - АНДРІЙЧУК, ВОЛОДИМИР; КИЯНЧУК, ТАРАС; КОСТИК, ЛЮБОВ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2026)
В роботі представлені результати експериментальних вимірювань ВАХ одноквантових вузькоспектральних світлодіодів синього свічення з максимумом випромінювання при 450 нм. Вимірювання проводили в динамічному та дискретному режимі зміни напруги живлення при низькому ( ≤1 мA) і високому (20 мA) рівнях струму інжекції. Зроблено їх аналітичне представлення за допомогою функції Гауса з коефіцієнтом детермінації R2=0,998. Розраховано значення диференціального опору та побудовано його залежності від напруги живлення. Визначено паралельний та послідовний опір еквівалентної схеми світлодіода.