РОЗРОБКА УНІВЕРСАЛЬНОЇ БІБЛІОТЕКИ МОДЕЛЕЙ ДЕТАЛЕЙ ДЛЯ САПР ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ ХМАРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - РИБАК, ОЛЬГА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2026)
У статті представлено архітектуру та принцип роботи бібліотеки моделей деталей, незалежної від вибору САПР, на основі хмарної платформи. Передбачено можливість віддаленого доступу до даних, методологію управління параметрами для визначення розмірів об'єктів та підтримку розподілених процесів для обміну інформацією та готовими макетами. Наведено схему встановлення взаємозв’язку між функціональним ядром системи та середовищем розробки на комп’ютерах користувачів.