ВИКОРИСТАННЯ ПРИНЦИПІВ SMART GRID У СТАБІЛІЗАТОРАХ ОЗБРОЄННЯ ДЛЯ ОПТИМІЗАЦІЇ РОЗПОДІЛУ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ - ТКАЧУК, АНДРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У статті досліджено застосування принципів Smart Grid у системах стабілізації озброєння легкої броньованої техніки з метою підвищення ефективності використання енергоресурсів та забезпечення надійності роботи у бойових умовах. Проаналізовано обмеження традиційних систем електроживлення. Запропоновано архітектуру Smart Grid‑системи, що включає двонаправлені перетворювачі, інтеграцію літій-іонних батарей та суперконденсаторів, а також використання рекуперативних технологій.