ОЦІНЮВАННЯ РІВНЯ ЦИФРОВІЗАЦІЇ ЕНЕРГЕТИЧНИХ ОБ’ЄКТІВ - КАВУН, ІВАН; ЗАМУЛКО, АНАТОЛІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Розглянуто методи оцінювання цифровізації енергетичних об'єктів, що дозволяють ефективно визначати рівень реалізованої цифровізації  та планування шляхів щодо подальших дій для забезпечення готовності енергетичних систем до впровадження цифрових технологій. Аналізуються основні підходи до оцінки, серед яких методи технічної, економічної, соціально-екологічної оцінки, а також методи на основі великих даних. Окрему увагу приділено визначенню можливостей для подальшого вдосконалення енергетичних систем за допомогою цифрових технологій. Визначено важливість комплексного підходу до оцінки, що дозволяє підвищити ефективність функціонування енергетичних об'єктів, знижуючи витрати і підвищуючи надійність.