АНАЛІЗ КОНСТРУКТИВНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ СУДЕН БАЛКЕРНОГО ФЛОТУ ЯК ПЕРЕДУМОВА ВИВЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ЗВАРНИКІВ - ОСТАПЕНКО, НАТАЛІЯ; КУЗНЕЦОВА, ПОЛІНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
В статті проаналізовано  характеристики різних суховантажних суден як одних з найпоширеніших типів світового сучасного морського судноплавства. На основі аналізу даних з різних джерел визначено їх місце у загальній структурі цивільного флоту. Узагальнено різновиди суховантажних суден балкерного флоту за різними ознаками, акцентовано увагу на конструктивних особливостях, умовах їх експлуатації в морських торговельних переходах. Виокремлено балкери які найбільше розповсюджені для перевезення навалювального вантажу. Описано конструктивні особливості таких суден та засвідчено, що значний обсяг ремонтних робіт на них пов’язаний зі зварювальними роботами. Це надалі дозволить більш повно описати діяльність суднових зварників.