АНАЛІЗ ПЛІВКОУТВОРЮВАЛЬНОЇ ЗДАТНОСТІ ПОЛІМЕРНИХ ДИСПЕРСІЙ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ГІБРИДНИХ ПОКРИТТІВ - ПЛАВАН, ВІКТОРІЯ; КОЛОДІЙ, АРТЕМ; ОХМАТ , ОЛЕНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
В статті проаналізовані властивості полімерних дисперсій різного типу  для визначення можливості їх подальшого застосування у складі гібридних полімерних покриттів для функціоналізації поверхні волокнистих матеріалів. Якість водоемульсійних плівкоутворювальних композицій і можливості їх використання в процесі функціоналізації поверхні волокнистих матеріалів визначали за  їх плівкоутворювальною  здатністю, стійкістю до дії води і органічних розчинників, механічними характеристиками (межа міцності плівки при розтягуванні, відносне видовження при розриванні), липкістю плівок та іншими властивостями. Визначили, для отримання достатньо еластичного, не липкого полімерного покриття з високою механічною міцністю, за умов збереження низького ступеня набухання плівок у воді,  для нанесення на поверхню текстильних матеріалів доцільно сумісне використання акрил –уретанових дисперсій.