ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ДІАГНОСТИКА АВТОМОБІЛІВ З ВИКОРИСТАННЯМ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ - РИБІЦЬКИЙ, ОЛЕКСАНДР; ГОЛЯН, ВІРА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У цій статті розглядаються можливості використання технології OBD-2 у поєднанні зі штучним інтелектом для створення інтелектуальної системи моніторингу роботи автомобіля. Основна ідея полягає в тому, щоб на основі даних, отриманих з усіх блоків керування автомобіля, аналізувати стан різних агрегатів (наприклад, якість палива, температурні режими, тиск рідин тощо) і в режимі реального часу виявляти потенційні несправності. Інтеграція ШІ дозволяє не лише виявляти закономірності, а й прогнозувати можливі аварійні ситуації, що може допомогти водіям уникнути дороговартісних ремонтів.