ОСОБЛИВОСТІ СТИСНЕННЯ З ВТРАТАМИ ЗОБРАЖЕНЬ ІЗ ШУМОМ - КРИВЕНКО, СЕРГІЙ; ЛУКІН, ВОЛОДИМИР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У цій статті розглядається стиснення з втратами, що застосоване до зображень із шумами, за допомогою кількох кодерів. Показано, що оптимальна робоча точка можлива для всіх кодерів за певних умов відповідно до різних показників якості. Параметри стиснення в оптимальній робочій точці істотно залежать від складності зображення та інтенсивності шуму. Порівняння показує, що дещо кращі характеристики забезпечують кодери BPG та ADCT. Наведено загальні тенденції щодо залежності оптимальних параметрів компресії від інтенсивності шуму. Обговорено напрямки подальших досліджень.