СХЕМА ТА ТЕОРЕТИЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ДІЄВОСТІ РЕЗОНАНСНОГО ПІДСИЛЮВАЧА АКТИВНОЇ ЕЛЕКТРИЧНОЇ ПОТУЖНОСТІ - БАТИГІН, ЮРІЙ; ЄРЬОМІНА, ОЛЕНА; ШИНДЕРУК, СВІТЛАНА; ЧАПЛИГІН, ЄВГЕН (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Запропоновано та теоретично обґрунтовано дієздатність схеми резонансного підсилювача активної електричної потужності. Показано, що у запропонованій схемі підсилювача перший блок посилює реактивну потужність гармонійного сигналу з високим значенням коефіцієнта перетворення, другий – з незначним посиленням конвертує реактивну потужність гармонійного сигналу в активну потужність. Чисельні оцінки основних характеристик запропонованої схеми показали, що при відповідному виборі її параметрів можливі високі значення вихідних характеристик, тому коефіцієнт посилення може досягати значення ~48.