АНТЕННА РЕШІТКА MIMO З РОЗНЕСЕННЯМ ДІАГРАМ СПРЯМОВАНОСТІ ДЛЯ СМАРТФОНІВ 5G - МІШАН, Віктор; КАРПОВА, Леся; ЛОБАЧОВА, Інна (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі представлено конструкцію антени MIMO для смартфонів. Для антенної решітки смартфона було отримано хорошу смугу частот (S11≤ − 10 дБ) 3,3 – 3,9 ГГц. Тим не менш, для S11 ≤ − 6 дБ це значення становить 3,1 – 4,3 ГГц. Для одноелементного випромінювача досягнуто більше 3 дБ реалізованого підсилення та 80% загальної ефективності. Конструкція забезпечує не тільки достатнє покриття випромінюванням, що підтримує різні сторони материнської плати, але й різноманітність поляризації. Крім того, хороші властивості отримані поблизу людини-руки/людини-голови. Запропонована конструкція антени MIMO також здатна генерувати дво- або багатодіапазонну функцію.