ПІДВИЩЕННЯ КОРОЗІЙНО-МЕХАНІЧНОЇ ЗНОСОСТІЙКОСТІ ТИТАНОВИХ СПЛАВІВ АЗОТУВАННЯМ В ТЛІЮЧОМУ РОЗРЯДІ: ОГЛЯД СУЧАСНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ - МАШОВЕЦЬ, НАТАЛІЯ; КОРІННИЙ, АНТОН; БАНАШКО, ТАРАС (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
В даній роботі проведено огляд сучасних досліджень у галузі підвищення корозійно-механічної зносостійкості титанових сплавів за допомогою азотування в тліючому розряді. Титанові сплави, завдяки своїм унікальним властивостям, знаходять широке застосування в авіації, медицині, машинобудуванні та багатьох інших галузях промисловості. Проте, підвищення їхньої зносостійкості та корозійної стійкості є критично важливим для розширення спектру їх застосування.. Аналіз наукових досліджень демонструє значне покращення зносостійкості та корозійної стійкості азотованих титанових сплавів. Також розглянуто перспективи подальших досліджень у цій області.