ТЕХНОЛОГІЯ ПРОФІЛАКТИКИ ОНІХОМІКОЗІВ - КАЧАН, РОМАН (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
У роботі  досліджувалась проблема  профілактики виникнення оніхомікозів. Було обґрунтовано необхідність дезінфекції різноманітних матеріалів хворого на мікоз: взуття, шкарпетки, одяг, поверхні, санітарно-технічного обладнання з метою мінімізації повторного інфікування хворого  та  членів сім’ї.  Встановлено, що найбільш оптимальним активно-діючим компонентом нового дезінфікуючого засобу є дидецилдиметиламоній хлорид. На основі цієї речовини було створено засіб та технологію для профілактики оніхомікозів.