ОСОБЛИВОСТІ ПРОЄКТУВАННЯ АДАПТИВНОГО БАГАТОФУНКЦІОНАЛЬНОГО ГОЛОВНОГО УБОРУ – БАЛАКЛАВИ - ЛУЩЕВСЬКА, О.; БУХАНЦОВА, Л.; ДІТКОВСЬКА, О.; ЯНЦАЛОВСЬКИЙ, О. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В роботі наведено результати інформаційного дослідження сучасного адаптивного багатофункціонального одягу, який окрім основних функцій, має додаткові властивості, що розширюють його призначення. Розроблено класифікацію адаптивного багатофункціонального одягу за функціональним впливом, ступенем корисності, видом трансформації, видом засобу впливу та тривалістю його впливу. Запропоновано розширення функціональності головного убору – балаклави, шляхом надання йому лікувально-профілактичних властивостей. На основі аналізу існуючих балаклав розроблено їх класифікатор та визначено найбільш поширені конструктивно-технологічні рішення таких виробів.