РОЗРОБКА КОМФОРТНОГО ВЗУТТЯ ДЛЯ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ - МИХАЙЛОВСЬКА, О.; ЛОБАНОВА, Г.; СОЛТИК, І.; НАДОПТА, Т. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
У статті розглянуті категорії людей з інвалідністю, для яких існують особливі труднощі при потраплянні стопи чи протеза у взуття або при його фіксації на нозі.На основі результатів анкетування щодо зручності та комфортності взуття для людей з інвалідністю розроблено модель напівчеревиків спортивного типу, яка забезпечуватиме зручність потрапляння стопи чи протезу у взуття за рахунок поєднання використання таких конструктивних рішень як глухий клапан з петлею для фіксації шнурівки, застібка «блискавка» зі спеціальним пристосуванням для її функціонування та шнуркова застібка.Використання такого взуття у повсякденному житті дозволить людям з інвалідністю бути самостійними та мобільними.