ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ МЕТОДІВ ТЕМАТИЧНОГО МОДЕЛЮВАННЯ ДЛЯ АНАЛІЗУ ВІДГУКІВ В ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИНІ ЦИФРОВИХ ТОВАРІВ - БЕРДНИК, Д.; БОЙЧУК, А. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
В цьому дослідженні проводиться порівняльний аналіз методів тематичного моделювання для використання на текстових документах взятих з відгуків до цифрових товарів у інтернет магазині. Тематичне моделювання - це техніка машинного навчання без спостерігача, яка дозволяє розкрити, дослідити та анотувати колекцію документів. Три з найбільш популярних моделей тематичного моделювання, які представлені у цій роботі, для дослідження документів є прихований семантичний аналіз LSA, ймовірнісний прихований семантичний аналіз PLSA та приховане розміщення Діріхле LDA. Порівняльний аналіз проводиться за допомогою таких числових метрик як когерентність та перплексія та метрики оцінки "на людське око" за допомогою візуалізації результатів за допомогою хмари слів для різних параметрів цих методів. На додачу було проведено порівняння методів за продуктивністю.