МОДЕЛЮВАННЯ ПОКРАЩЕНИХ СЛІПИХ ЕЛЕКТРОННИХ ЦИФРОВИХ ПІДПИСІВ 2D ТИПУ ДЛЯ СИСТЕМ ЗАХИСТУ ІНФОРМАЦІЇ - КРАСИЛЕНКО, В.; НІКІТОВИЧ, Д. (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2022)
Анотація - У статті розглядаються аспекти застосування матричних модифікацій криптосистеми RSA для створення на основі матричних моделей та алгоритмів криптоперетворень зображень сліпих електронних цифрових підписів (СЕЦП). Перевагою запропонованих матричних моделей RSA є враховування  специфіки зображень та простота адаптації до різних типів та форматів зображень. Наведені формули та алгоритмічні кроки процедур створення СЕЦП та проміжних кроків закриття, зашифрування та розшифрування зображень. Модельними експериментами у програмному середовищі Mathcad Professional, скрінами зі створених програмних модулів продемонстровані функціональні можливості та переваги процедур та алгоритмів створення покращених сліпих ЕЦП матричного типу на текстографічні документи (ТГД) конфіденційного характеру. Наведені результати моделювання процесів створення таких підписів для великоформатних документів у програмному середовищі Mathcad підтвердили адекватність запропонованих моделей перетворень та правильність функціонування та верифікації СЕЦП та дозволили визначити час та обмеження відповідних криптоперетворень.