БЕНЗИНОВИЙ ЕЛЕКТРОГЕНЕРАТОР ІЗ КАВІТАЦІЙНОЮ ПІДГОТОВКОЮ ПАЛИВНОЇ СУМІШІ - АФТАНАЗІВ, ІВАН; ШЕВЧУК, ЛІЛІЯ; СТРОГАН, ОРИСЯ; СТРУТИНСЬКА, ЛЕСЯ; ШЕВЧУК, СОФІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Описано результати експериментального дослідження ефективності кавітаційної обробки паливної суміші на основі бензину марки А-95 та дистильованої води для двигунів внутрішнього згоряння електрогенераторів. Кавітаційна обробка цієї паливної суміші при процентному співвідношенні вода / бензин  17/83% дозволяє  до 15-20 % підвищити економію вартісного бензину при експлуатації бензинових двигунів побутових та промислових генераторів. Потужність двигуна при цьому завдяки кавітаційній обробці паливної водяно-бензинової суміші  понижується лише на 6÷7%.         Приведено опис конструктивної схеми створеного для кавітаційної обробки водяно-бензинового палива електромагнітного вібраційного змішувача-кавітатора. Його застосування дозволить не тільки забезпечити  економію палива під час експлуатації електрогенераторів, а і підвищить ступінь повноти згоряння їх водяно-бензинової паливної суміші, тобто сприятиме покращенню екології довкілля. Запропонована вдосконалена технологічна схема живлення циліндрів двигуна внутрішнього згоряння електрогенератора кавітаційно обробленим водяно-бензиновим паливом включає доповнення традиційної мережі подачі бензину додатковою мережею подачі води з баком її накопичення та електромагнітним вібраційним кавітатором для перемішування водяно-бензинової суміші.