КЛАСИФІКАЦІЯ МЕБЛЕВО-ДЕКОРАТИВНИХ ТКАНИН - ОЛІЙНИК, ГАЛИНА; КОРНИЦЬКА, ЛАРИСА; ДАНЧЕНКО, ЮЛІЯ; РАСТОРГУЄВА, МАРІЯ; ЄВТУШЕНКО, ВАЛЕНТИНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
В роботі наведено результати досліджень меблево – декоративних тканин для сучасного інтер'єру. Розглянуто різні види меблево – декоративних тканин. Дано аналіз споживчих властивостей, які залежать від хімічного складу та структури формування тканин, способів і технологій виробництва, захисних методів обробки. Досліджено питання необхідності створення та впорядкування класифікації меблево – декоративних тканин. Запропонована класифікація меблево – декоративних тканин, яка побудована на застосуванні ієрархічного методу, що дозволило відобразити високу інформативність, ємність та логічну послідовність.