КОНТРОЛЕР ВУЗЛА APRS МЕРЕЖІ - РОМАНЕНКО, АНТОН; КОРОТКИЙ, ЄВГЕН (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Запропоновано рішення на основі APRS технології для альтернативного зв’язку між користувачами в умовах “блекауту”, за відсутності покриття глобального зв’язку. Описано структуру та принцип дії технології APRS. Розглянуто процес проєктування та конфігурування контролера вузла мережі APRS, а також використання APRS для передачі даних між мобільними пристроями. Запропоноване рішення являє собоюлок контролера вузла APRS мережі, що приєднується до рації через аудіо гарнітуру. Взаємодія розробленого контролера вузла мережі APRS з мобільними пристроями користувача виконується через бездротове з’єднання з застосуванням послідовного порту Bluetooth. Апаратна частина реалізована на базі доступного мікроконтролера серії ESP32, що знижує час впровадження рішення, завдяки доступності та низькій вартості складових. Проєкт реалізовано на базі відкритого програмного забезпечення, що дозволяє модифікувати алгоритм роботи під визначені задачі, зокрема адаптувати контролер для керування віддаленими системами.