КОНЦЕПЦІЯ ВИЗНАЧЕННЯ РІВНЯ ГОТОВНОСТІ РОБОТОТЕХНІЧНИХ СИСТЕМ ДО ВИКОНАННЯ БОЙОВИХ ЗАВДАНЬ - ЛАКТІОНОВ, ОЛЕКСАНДР; ПЕДЧЕНКО, НАЗАР (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Стаття присвячена процесу створення концепції визначення рівня готовності робототехнічних систем до виконання бойових завдань. Проаналізовано техніки розробки теоретичних основ концепцій та їх елементів. За результатами порівняльного аналізу визначено складові структури елементів типової концепції та передумови їх розробки. Запропоновано концепцію визначення рівня готовності робототехнічних систем до виконання бойових завдань, яка базується на принципах: прохідність робототехнічної системи, злагодження підрозділу, оптимізація визначення маршруту руху, оптимізація визначення цілі та її ураження, надійність, безпека, діагностика, аналіз середовищ перебування системи.