ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ РІВНЯ ДРЕЙФУ РОЗПОДІЛУ ДАНИХ НА АГЕНТІВ НАВЧАННЯ З ПІДКРІПЛЕННЯМ - ПЕТРОВ, ДМИТРО; ШАХОВСЬКА, НАТАЛІЯ; СКОПІВСЬКИЙ, СТЕПАН (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2023)
Предметом досліджень є методи виявлення та оцінки дрейфу даних. Досягнення мети відбувається шляхом використання агента навчання з підкріпленням на даних з різним рівнем дрейфу даних та оцінці якості дій цієї нейронної мережі. Подальший опрацювання результатів відбувається із порівнянням найпопулярніших методів оцінки дрейфу та якістю агента на наборах даних з проведенням кореляційного аналізу та моделей прогнозування. Апробацію роботи впливу дрейфу даних на агентів навчання з підкріпленням здійснено з використанням різних алгоритмів виявлення дрейфу даних на основі реального агента покращення якості стільникового зв’язку та реального набору даних із обладнання стільникових сот.