ОБЛАДНАННЯ ВХІДНОЇ МАГНІТНО-КАВІТАЦІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ВОДИ ДЛЯ ТЕПЛОМЕРЕЖ - ДУШЕНКО, ОЛЕКСАНДР; ТКАЧУК, ВІТАЛІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2024)
Якщо не організована якісна водопідготовка для котлів, то забруднення, що присутні в неочищеній воді, призводять до цілого ряду проблем: великі колоїдні та механічні забруднення у вигляді накипу, іржі, глини або піску швидко забивають труби, значно зменшуючи їх внутрішній діаметр. Виходячи з аналізу останніх досліджень запропоновано для підвищення якості та складу води, яка поступає з муніципального водопостачання, артезіанських свердловин і водойм, перед фільтруванням та деаерацією води проводити попередньо її оброблення гідрокавітацією та магнітним полем з метою пом’якшення та зміни властивостей. Сутність роботи запропонованого обладнання полягає в тому, що вплив звукової гідрокавітації та змінного магнітного поля на воду зводиться до єдиного процесу – розщепленню молекул води у кавітаційній порожнині на активні радикали. Запропоновано конструкцію обладнання вхідної магнітно-кавітаційної підготовки води з додатковим гідрокавтаційним впливом на воду при зворотно-поступальному руху рідини крізь насадок, що поєднує сумарно ефекти розриву водневих зв’язків у молекулах води, окисленню іонів заліза та кальцію, збільшення показника Рн.