МЕТОДИ ЗАСТОСУВАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ ДЛЯ ОПТИМІЗАЦІЇ ОБРОБКИ ВЕЛИКИХ ДАНИХ У СУЧАСНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМАХ - МАРЧЕНКО, ОЛЕНА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2026)
Виявлено залежність між точністю прогнозування ресурсів і рівнем завантаження обчислювальних вузлів. Зафіксовано зменшення часу виконання запитів при використанні адаптивних моделей планування задач. Доведено, що використання інтелектуальних механізмів керування дозволяє знизити обчислювальні витрати без втрати продуктивності системи.