ВИЗНАЧЕННЯ МЕХАНІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ШВЕЙНИХ МАШИН - НЕЙМАК, ВІТАЛІЙ; СМУТКО, СВІТЛАНА; РОМАНЕЦЬ, ТАРАС; СОКОЛАН, ЮЛІЯ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2026)
У цій роботі представлені результати дослідження механічних характеристик швейних машин. На даний час як на стадії проектування, так і експлуатації, важливим є визначення механічних параметрів машин легкої промисловості, зокрема швейного обладнання. Серед основних механічних параметрів перш за все виділяють приведений момент інерції, приведений момент опору і коефіцієнт корисної дії. Саме від цих параметрів залежать надійність роботи швейного обладнання і його довговічність. На сьогоднішній день відсутні ефективні методи визначення перелічених параметрів з залученням математичного апарату і можливостей комп’ютерної техніки. Саме на вирішення вказаної проблеми направлена дана стаття.