АПАРАТНО-ПРОГРАМНА РЕАЛІЗАЦІЯ АЛГОРИТМУ MUSIC У СИСТЕМІ РАДІОПЕЛЕНГАЦІЇ KERBEROSSDR З ОПТИМІЗАЦІЄЮ ФАЗОВОЇ КОГЕРЕНТНОСТІ - ПОЛІКАРОВСЬКИХ, ОЛЕКСІЙ; ГУЛА, ІГОР; ТКАЧУК, АНДРІЙ (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2026)
У статті розглянуто питання практичної реалізації та модернізації системи радіопеленгації на базі чотириканального когерентного SDR-приймача KerberosSDR. Основну увагу приділено методам забезпечення фазової когерентності та адаптації застарілого програмного стека під сучасні обчислювальні середовища. Обґрунтовано вибір параметрів просторової та часової дискретизації для алгоритму надроздільної здатності MUSIC. Авторами проведено рефакторинг критичних модулів обробки сигналів на мові Python, що дозволило усунути детерміновані помилки та забезпечити візуалізацію просторового псевдоспектра в реальному часі. Експериментально доведено ефективність запропонованої конфігурації антенної решітки з інтервалом 0,333λ для стабільної пеленгації в FM-діапазоні.