АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД ІСНУЮЧИХ КОНСТРУКЦІЙ РУЛОННИХ НАВАНТАЖУВАЧІВ НАСТИЛОЧНИХ КОМПЛЕКСІВ ШВЕЙНОГО ВИРОБНИЦТВА - БІЛАШОВ, КОСТЯНТИН; РУБАНКА, МИКОЛА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2026)
В статті проведено аналіз доцільності використання рулонних навантажувачів в технологічному процесі виробництва розкрійного цеху швейного підприємства. Встановлено, що збільшення асортиментного ряду швейних виробів, поява нових матеріалів, методів обробки тощо зумовлює необхідність системного пошуку ефективних рішень як за рахунок зміни організаційної структури окремих цехів та підприємства в цілому, так і за рахунок впровадження сучасного інноваційного обладнання, в тому числі автоматизованого. Розроблено узагальнену класифікаційну схему рулонних навантажувачів настилочних комплексів швейного виробництва. Зазначено найбільш перспективні напрямки розвитку розкрійного цеху середньостатистичного швейного підприємства.