БАЗИ ДАНИХ ДЛЯ СИСТЕМИ ВЕДЕННЯ ОБЛІКУ МАЙНА В ЗСУ - ОРЛОВСЬКИЙ, СЕРГІЙ; СТАЦЕНКО, ДМИТРО (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2026)
Стаття присвячена розробленню та аналізу бази даних для системи ведення обліку військового майна у Збройних Силах України. Запропоновано реляційну модель, що охоплює процеси зберігання, переміщення, інвентаризації та контролю матеріальної відповідальності. Проведено моделювання таблиць, створення SQL-запитів, побудову індексів та експериментальне вимірювання швидкості їх виконання. Результати показали, що оптимальна індексація скорочує час обробки даних у 11–16 разів. Запропоновані рішення можуть бути використані для автоматизації облікових процесів і підвищення ефективності інформаційних систем оборонного призначення.