ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ СУЧАСНИХ АНТИМІКРОБНИХ АГЕНТІВ ДЛЯ ОБРОБКИ ТЕКСТИЛЬНИХ ВИРОБІВ ВІЙСЬКОВО-ЦИВІЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ - НЕГОРУЙ, ВІТА; ПАРАСКА, ОЛЬГА (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
У роботі досліджено ефективність застосування сучасних антимікробних агентів (наночастинок металів, біоПАР) для надання захисних властивостей текстильним матеріалам військово-цивільного призначення в порівнянні із традиційними синтетичними антимікробними агентами. Проаналізовано механізми їхньої взаємодії з мікроорганізмами та проведено оцінку впливу на екологічну безпечність їх застосування.