ПИТАННЯ БЕЗПЕКИ В ТЕХНОЛОГІЇ ЛЕГКОЇ ТА ХІМІЧНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ - НЕСТЕР, АНАТОЛІЙ; МІТЮК, ЛЮДМИЛА; ПОЛУКАРОВ, ЮРІЙ; ПАРШЕНКО, КОСТЯНТИН (Herald of Khmelnytskyi National University. Technical sciences, 2025)
Робота присвячена покращенню охорони праці та безпеки життєдіяльності персоналу підприємств легкої та хімічної промисловості, поширенню знань про військові дії та зусилля керівництва підприємств, районів та окремих громадян щодо збереження здоров’я та підвищення працездатності в умовах воєнного стану. Ефективність роботи підприємств легкої та хімічної промисловості визначається якістю та кількістю персоналу, який працює і продовжує виконувати свої функції в цей складний для держави час. Більшість управлінського персоналу цих підприємств відчувають дефіцит робочої сили і свідомо йдуть на залучення до роботи людей пенсійного віку, інвалідів, студентів. Робота з таким персоналом вимагає особливої уваги з боку роботодавця, адже законодавство передбачає низку вимог, яких слід дотримуватися. Важливо пам’ятати про підбір управлінської команди компанії, яка здатна і вміє працювати з цією категорією персоналу, що вимагає створення умов для продуктивної праці. Тут важливий психологічний стан, можливість створення індивідуального графіка роботи, створення можливостей для неповної зайнятості (особливо для студентської молоді).